JARNÍ ZÁVITKY SE ZELENINOU
SUROVINY:
rýžový papír
2 mrkve
uvařený šálek ráže
ledový salát
tofu natural/ uzené
2 osmažené cibulky
uvařené rýžové nudle
uvařené jidášovo ucho- nebo jiná čínská houba. tak 5-7 ks.
sójovka, sladkokyselá omáčka
sůl, pepř, chilli omáčka- jak chcete- nemusí být
PŘÍPRAVA:
Uvařte si rýži, rýžové nudle, ke konci vaření rýžových nudlí přidávám na proužky nakrájenou mrkev, aby byla uvařená jen trochu, ale aby nebyla tvrdá v závitku, osmahnu si cibule, přidám na proužky nakrájené houby a vychladlé suroviny smíchám, přidám tofu, nakrájený salát, okořeňte podle nálady- někdy pikantní, někdy jen pepř, sójovku, popř. sladkokyselou omáčku. Vedle smíchané směsi si připravte mělkou misku s vlažnou vodou, kam budete na pár sekund namáčet rýžový papír, aby změknul a dalo se s ním pracovat. Změklý rýžový papír pokládejte na suché místo, na něj dejte trochu připravené směsi a zarolujte. Konce po pravé a levé ruce do středu a pak zarolujte pevně od sebe, aby vzniknul závitek. Vzniklé závitky můžete jíst jen tak, nebo osmažit ve větší vrstvě rozpáleného oleje ( Na obrázku jsou osmažené) a podávejte s omáčkou ze sójovky a chili omáčky. Nebo si prostě nějakou vymyslete:) Bacha, je to velice žravé!
Žádné komentáře:
Okomentovat