pondělí 18. srpna 2014

CIZRNA S CUKETOU, UZENÝM TOFU A TYMIÁNEM

 INGREDIENCE

uvařená cizrna
uzené tofu
cibule
cuketa
tymián
voda, sůl,pepř, kari, kurkuma, sojovka
rýže

POSTUP:

Uvaříme si rýži. Já vařím na 1 hrneček rýže 1 a 1/6 vody. Rýži několikrát propláchnu, a nechám minimálně 30 minut ve studené vodě. Pak si jí zcedím, a na troše oleje jí orestuji, přidám 2-4 kuličky nového koření, 3 listy nového koření, cibuli propíchanou hřebíčkem, nakonec zaliju vodou. Až se voda s rýží začne vařit, přiklopím jí pokličkou a nechám na mírném ohni dojít zhruba 10 minut. Poté jí nechám zakrytou ještě tak 20 minut. ( samozřejmě, že když není čas, tak jí jen propláchnu a vařím- ale pokud si chci pochutnat na rýži, tak si dám práci s tímto postupem).

Pak si nakrájím cibuli, orestuju jí na troše oleje, přidám uzený tofu,  cuketu nakrájenou na jakýkoliv kousky, přidám koření podle chuti- nejčastěji kurkumu, kari, zázvor, drcený kmín, pepř a sojovku, popř. teryiaki a snítku tymiánu. Podleju vodou, přidám cizrnu a nechám chvilku spolu bublat, aby byla cuketa křupavá. Nakonec se může dát třeba jarní cibulka a servírovat s rýží. ( nebo chleba, bramborová kaše, šťouchaný brambory- cokoliv!)

Žádné komentáře:

Okomentovat