CIABATA S POMAZÁNKOU Z FAZOLÍ ADZUKI A CIZRNOU A OLIVAMI
CIABATA
300 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
500g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí
Smíchat dohromady a nechat kynout cca 45 minut, můžete přidat sušená rajčata, nebo olivy, nebo bylinky do těsta před kynutím. Pak upéct na 175 stupňů na horkovzduch tak 20-45 minut, prostě až to bude na povrchu upečené a po píchnutí špejlí bude špejle suchá :)
POMAZÁNKA
1/2 hrnečku cizrny
1 hrneček adzuki fazolí
olivy- podle chuti
1-2 lžíce hořčice
1-2 lžíce tahini- nemusí být
sůl, pepř
cibulka nadrobno, jarní cibulka- zase podle chuti
olej, voda, česnek, kyselé okurky.......
1-2 dny předem si namočte cizrnu (v případě nouze a nesnesitelný chuti- plechovka cizrny :), den předem namočené adzuki fazole, obojí uvařit do měkka, aby se to dalo dobře mixovat, no a po uvaření umixujte fazole, cizrnu s vodou a trochou oleje a přidejte ostatní dochucovadla- je to variabilní, podle toho, jak chcete mít pomazánku pikantní. Podle potřeby nařeďte vodou/ olejem. Někdy to dělám jen z cizrny a je to taky dobré, fazole tomu dají zase trochu jinou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat