pátek 14. listopadu 2014

Červená čočka s česnekovým tofu a kari- česnekovou rýží

Červená čočka s česnekovým tofu a kari- česnekovou rýží



Ingredience:

červená čočka 1 hrnek
mrkev  ks
cibule  ks
česnek  stroužky
voda- sklenice
česnekové tofu
červená kari pasta, kurkuma, kari- 1 lžíčka,

rýže:
Jasmínová rýže
česnek
kari
cíbule propíchaná hřebíčkem
bobkový list
nové koření

Postup:

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme tofu,  mrkev, koření, česnek, zalijeme vodou přidáme čočku, a necháme vyvařit do vstřebáníní vody.

Rýže:

Na oleji si opražíme vypranou rýží ( ideálně tak 4 krát vypranou a 1 hodinu namočenou rýži), přidáme česnek, 1 lžíci kari koření a zalijeme v poměru 1 šálek rýze: 1,6 šálku vody, vaříme tak 15 minut do změknutí- al dente..Necháme 10 minut na plotně odstát,

Proč do všeho přidávám kurkumu??????

Kurkuma je antioxidant hliníku, který je přítomný už ve vodě, kterou pijeme, aby byla pěkná, tzn, že hliník působí proti shlukování nečistot, aby voda vypadala čistě. Toto množství je povolené, nicméně prevencí bychom neměli podceňovat vzhledem i k sóje, která absorbuje docela velké množství hliníku ze země, ve které roste, proto je vhodná KURKUMA JAKO ANTIOXINANT HLINÍKU, JAKO PREVENCE DEMENCE.

Žádné komentáře:

Okomentovat